Arbona AB: Arbona AB förvärvar 100% av aktierna i Johnsons i Åre El AB

  • Arbona AB har per den 1 september förvärvat 100% av aktierna i Johnsons i Åre El AB inklusive dess dotterbolag Johnsons i Östersund El AB
  • Bolagen omsätter tillsammans c:a 61 MSEK och har 43 anställda
  • Ulf Johnson fortsätter som VD för bolagen

Johnsons i Åre El AB grundades 1925 och har spelat en viktig roll i elektrifieringen av Jämtlandsfjällen. Idag är Johnsons El en av Jämtlands ledande el- och larminstallatörer med särskild spetskompetens inom belysning och kraftstationer. Bolagen omsätter tillsammans c:a 61 MSEK och har 43 anställda.

 

-”Vi är stolta över att ha fått förtroendet att ta över som ägare för Johnsons El. Det är ett välskött bolag som stämmer väl in på den typ av bolag vi söker. Vår ambition är att fortsätta att varsamt utveckla verksamheten tillsammans med Ulf och övriga medarbetare i bolagen”, säger Martin Zetterström VD för Arbona AB.

 

-”Jag är glad över att hittat nya ägare till Johnsons El som varit i min familjs ägo i över 90 år. Arbonas långsiktighet och företagsfilosofi gör att jag känner mig trygg både för mina kunder och min personal”, säger Ulf Johnson ägare och VD för Johnsons El.

 

Ägarbytet kommer inte innebära några stora förändringar i den dagliga verksamheten, och Ulf Johnson fortsätter tillsvidare som VD för de båda bolagen.

 

Finansiella uppgifter ang förvärvet

Nedan presenteras översiktligt de senaste 3 årens sammanlagda finansiella data för Johnsons i Åre El AB och Johnsons i Östersund El AB:

 

 

 

 

 

 

 

Finansiell översikt (kSEK)  

2014*

   2015*

    2016*

 

 

Omsättning

79 969

   64 684

    61 208

 

 

EBITDA

2 819

    6 352

      1 719

 

 

EBIT

2 033

    5 560

      1 119

 

 

         

* Räkenskapsåret avslutas 30 april

 

Köpeskillingen uppgår till bokfört eget kapital, samt en tilläggsköpeskilling om maximalt 1,6 Mkr bl a baserat på resultatet fram till 2017-12-31. Tidigare har en fastighet i centrala Åre ägts av Johnsons i Åre El AB, den ingår inte i förvärvet och är inte med i balansräkningen per 2016-04-30.

 

 

 

 

Information

För mer information, vänligen kontakta:

 

Martin Zetterström, VD Arbona AB (publ)

martin@arbona.se

0733-141406

 

Ulf Johnson, VD Johnsons El i Åre AB

ulf@johnsons-el.se

070-5978082

 

 

Om Johnsons El:

Johnsons El är Jämtlands vassaste totalleverantör inom all elteknik och larm/säkerhet. Vi är en komplett leverantör av el-, tele-, data-, belysnings-, larm-, och säkerhetslösningar till företag, organisationer och privatpersoner.  Vi arbetar även med automatik på dammluckor samt övervakning av kraftverksdammar. Vårt mål är att alltid ligga i framkanten av utvecklingen, därför kallar vi oss framtidens elleverantör. Johnsons El startade redan 1925 i Åre och 2008 etablerade vi oss i Östersund. Vi finns även i Sveg och vi är ca 50 anställda totalt. Ulf Johnson är VD för Johnsons i Åre El AB samt för Johnsons El i Östersund.

 

Om Arbona AB (publ):

Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och varsamt utveckla välskötta mindre svenska bolag. Arbona ABs aktie är listad på Nordic Growth Market AB, Nordic MTF.

Bolagsinformation

Arbona AB

Senaste nyheterna

  1. 1
  2. 3
  3. « Föregående