Index Residence: Index säljer seniorboende i Florida för motsvarande drygt 229 MSEK

Bild på VD Rickard Haraldsson hittar du på, http://indexinvest.com/contact/

Index Investment Group säljer sitt seniorboende Watercrest Lake Nona med 80 bäddar beläget strax utanför Orlando, som de ägt tillsammans med partnern Watercrest Senior Living. Priset är motsvarande drygt 229 MSEK med en IRR på 24,7 %, och en vinst på ca 33 MSEK. Watercrest SLG behåller en ägarandel då de fortsättningsvis kommer att sköta den dagliga driften på anläggningen.

Index har i flera år utvecklat hyres- och äldreboenden i hela Florida och marknaden fortsätter att vara stark, något som avspeglar sig i IRR-talen som har legat mellan 25 och 35 procent på samtliga projekt i USA. Watercrest Lake Nona har totalt 80 bäddar och såldes med en IRR på 24,7% och en avkastning på eget kapital med 63,45 %.

Anläggningarna är intelligent utformade med miljömässigt hållbara funktioner, kvalitet i konstruktion och elegant stil, kombinerat med den senaste tekniken, allt för att kunna erbjuda de boende hög livskvalitet. Senioranläggningen vid Lake Nona erbjuder även faciliteter så som spa, salon, gym med mera.  

– Vi på Index är glada och stolta över att kunna investera i projekt som skapar värde för samhället och erbjuder en attraktiv och bekväm miljö för de boende, som här på Watercrest Lake Nona, säger Bjarne Borg, VD för index Investment Group.

Watercrest vid Lake Nona, förvärvades och byggstartades 2014. Anläggningen togs i drift 2015, och är ett högklassigt äldreboende som består av 80 bäddar i en anläggning på ca 11 700 kvadratmeter.

 

Om Index International AB (publ)

Index Residence AB (f.d. Index International AB) grundades 1998 i Stockholm. Vi är idag en internationell, oberoende investerargrupp inom fastigheter. Vår affärsstrategi bygger på vår fastighetsverksamhet med ett tydligt fokus på bostadsutveckling. Vi har investeringar i Sverige såväl som i Nordamerika, och söker aktivt att expandera ytterligare på båda dessa marknader, där vi också har kontor och grundligt förstår marknaderna och dess unika förhållanden.

För mer information:

Rickard Haraldsson, VD Index International AB (publ)

+46 8 518 030 05, +46 70 598 36 27,

rickard.haraldsson@indexinvest.com  

Bolagsinformation

Index Residence

Senaste nyheterna

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. « Föregående